Radionica: (Pr)ocjena projekata – Kako osigurati da projekt “prođe”!

Učilište EU PROJEKTI – prva hrvatska ustanova specijalizirana za fondove EU, organizira praktičnu radionicu pod nazivom:

(Pr)ocjena projekata – Kako osigurati da projekt “prođe”!

Zagreb, 17. svibnja 2016.g. (9:30 – 16:30 sati), Poslovni centar Almeria, Ulica grada Vukovara 284, Zgrada D, 3. kat

Uvod:
Postupak dodjele bespovratnih sredstava sastoji se od 5 do 7 faza u okviru kojih se provjeravaju administrativni aspekti projektnih prijava te se vrednuje (procjenjuje) njihova kvaliteta. Samo oni najkvalitetniji osvojit će dovoljan broj bodova koji im omogućuje dobivanje bespovratnih sredstava. Iako svaki poziv za dostavu projektnih prijedloga sadrži tablice iz kojih je moguće vidjeti koliko bodova se dobiva za koji dio projektne prijave, sam postupak provodi se po posebnim pravilima i na temelju posebnih obrazaca koji nisu javno dostupni i s kojima prijavitelji uglavnom nisu upoznati. Zato je cilj ove radionice demistificirati proces procjene projektnih prijedloga, objasniti kako funkcionira i što je zadaća procjenitelja, kao i ukazati na male tajne i trikove koje prijavitelji mogu koristiti prilikom poboljšanja njihovih projektnih prijedloga.

Teme koje ćemo obraditi i pitanja na koja ćemo odgovoriti jesu:

 • postupak vrednovanja (evaluacije) projektnih prijedloga u okviru postupka dodjele bespovratnih sredstava
 • što i kako boduju evaluatori/procjenitelji
 • kako izgleda dokumentacija s kojom rade evaluatori/procjenitelji i o čemu moraju voditi računa
 • kako osigurati visok broj bodova za svoj projektni prijedlog
 • što kad se ocjene evaluatora/procjenitelja značajno razlikuju
 • kako postati evaluatorom/procjeniteljem.

Radionica sadrži i niz vježbi koje imaju za cilj na praktičan način približiti polaznicima/ama proces vrednovanja projektnih prijava uz mentorstvo jedne od najiskusnijih evaluatorica na području Republike Hrvatske i regije, gđe. Andreje Tonč.

Kome je namijenjena radionica?
Radionica je namijenjena širokom spektru polaznika iz svih sektora žele naučiti više o tome kako unaprijediti kvalitetu svojih prijedloga projekata i onima koji se vide u poslu projcenitelja/ice prijedloga projekata.

 • Malim i srednjim poduzećima koja planiraju pripremati projekte u budućnosti
 • Potpornim organizacijama kao što su poduzetnički centri i razvojne agencije
 • Krovnim organizacijama kao što su komore, savezi i druge organizacije
 • Svim tijelima javne vlasti (tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne samouprave i poduzeća u njihovom vlasništvu, agencije i dr.)
 • Konzultantima koji će raditi na pripremi projektnih prijedloga
 • Udrugama, medijima i drugim zainteresiranim organizacijama i pojedincima koji se žele upoznati s dokumentacijom za prijavu projekata u strukturnim fondovima

Tko će voditi praktičnu radionicu?

gđa. Andreja Tonč, predavačica na Učilištu EU PROJEKTI i članica Stručnog vijeća

Andrea se poslovima vezanim za EU projekte bavi još od 2000. godine te se, osim upravljanja projektima, dugi niz godina bavi i evaluacijom, odnosno procjenom projektnih prijedloga i organizacijskim razvojem te ulazi u krug najiskusnijih konzultantica u ovoj regiji.

Kao procjeniteljica projekata počela je raditi za Delegaciju Europske komisije u RH još 2002. godine. Dosad je imala prilike procijeniti više tisuća projektnih prijedloga iz različitih javnih poziva, od kojih možemo istaknuti EU CARDS 2002 te EU CARDS 2003 i 2004., javne pozive „Razvoj filantropije i volonterstva“, „Poduzetničko učenje“ European Training Foundation, EU IPA komponenta I projekt: „Country Programme Interim Evaluation 2010 for Croatia“, EU IPA komponenta I projekt: „Country Programme Interim Evaluation 2011 for Croatia“, ali i niz projekata tehničke pomoći procjene projekata mnogih Delegacija Europske unije u regiji.

Detalje o radionici možete pronaći u seljdećim dokumentima:

Kolika je cijena radionice i što je u nju uključeno?
Cijena radionice iznosi 1.380,00 Kn po osobi plativo temeljem predračuna izdanog od strane Učilišta EU PROJEKTI. U cijenu su uključeni održavanje radionice uz pripadajuće pauze za kavu i ručak, materijali u pisanoj i elektronskoj formi, materijali za praktične vježbe i stručno individualno savjetovanje tijekom edukacije te 15% popusta na druge edukacije u organizaciji Učilišta. Polaznicima iz iste organizacije i redovitim klijentima odobravamo dodatnih 15% popusta. Napominjemo da se PDV ne obračunava temeljem istoimenog Zakona.

Zašto odabrati nas?
Učilište EU PROJEKTI prvo je hrvatsko i regionalno učilište specijalizirano za edukaciju o fondovima EU i projektnom managementu. Nastalo je na temelju dugogodišnjeg iskustva Obrta za poslovno savjetovanje i ostale usluge – EU PROJEKTI, koji imaju portfelj projekata veći od 200 milijuna eura, obrazovali su više od 8.000 osoba iz svih sektora, a samo u 2015.g. pripremili su i provode projekte u iznosu 38,7 milijuna eura.

Učilište je verificiralo svoje programe pri Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a odobrenje za rad izdalo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, što programima i izdanim certifikatima daje posebnu težinu.

Polaženjem programa ulazite u naš UEP ALUMNI program, čime postajete dio EU PROJEKTI obitelji koja će vas pozivati na besplatne konferencije, predavanja, informirati vas o novostima u sustavu fondova EU i biti vaši partneri u radu.

Kako se prijaviti?
Ukoliko se želite prijaviti, ispunite prijavnicu i pošaljite istu na e-mail adresu info@uep.hr.  Za sva dodatna pitanja, nazovite na 01 5534 878 ili posjetite našu internetsku stranicu www.uep.hr!  Vidimo se!

Vaše Učilište EU PROJEKTI!

AVELANT

društvo s ograničenom odgovornošću za poslovno i strateško savjetovanje

A: Almeria Centar (Uredski prostori D), Ulica grada Vukovara 284, Zagreb
T: + 385 1 5534 878
E: info@avelant.hr
Radno vrijeme: 9:00 – 17:00 sati